keskiviikko 19. huhtikuuta 2017

Raudanlujan takakansiteksti ja aikataulussa pysyminen

Uusimman kirjan valmistuminen on edistynyt niin hyvin, että oikolukuun ja taittoon jää runsaasti aikaa, ja on vielä mahdollisuus tehdä täydennyksiä ja tarkennuksia, jos sellainen alkaa tuntua tarpeelliselta. Tilanne on kirjailijan kannalta ihanteellinen.

Julkaisuajankohdaksi olen päättänyt elokuun 26. päivän siksi, että kesän edellä ja kesän aikana julkaiseminen on markkinoinnin kannalta aina hiukan ongelmallista. Kirjojen myynti keskittyy syystalveen ja varsinkin joulun edelle, jolloin keväällä julkaistu on jo "vanhaa", niin hassua kuin se onkin. Kesällä taas lomakuukaudet haittaavat tiedottamista.

Kantta ei voi vielä tehdä painovalmiiksi, koska kirjan selän leveyden voi laskea vasta sisuksen taiton jälkeen, kun sivumäärä on selvillä. Takakansiteksti on jo kuitenkin valmis, se on tällainen:

Sirpin hallitsija Moiri sairastuu vakavasti, ja nuori Raino joutuu ryhtymään sijaishallitsijaksi aikana, jota varjostaa suursodan uhka. Rautaa on opittu käsittelemään uudella tavalla, ja siitä valmistetut aseet ovat halvempia ja tehokkaampia kuin pronssiaseet. Ahneimmat merikauppiaat pyrkivät edistämään sotien syntymistä saadakseen mahdollisimman suuren levikin uusille aseille, joiden tuottaminen ja myyminen on heille edullista. Kun Vuorimaahan hyökätään, myös Rainon isä Verraka joutuu hetkeksi palaamaan entiseen työhönsä, Vuorimaan armeijan sotapäälliköksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti